Mikä on Samakuu?


Samakuu on nuoren pöytälaatikkokirjailijan kanava julkaista omia tekstejään novelleista mielipidekirjoituksiin ja runoista kirja-arvosteluihin. Alun perin blogi painottui vain luovaan kirjoittamiseen, mutta postaus postaukselta mielipidekirjoitusten määrä kasvoi. Edelleenkin haluan kuitenkin hurjasti kehittyä kirjoittajana ja jakaa mielipiteitäni teidän kanssanne, joten kommenttien jättäminen olisi erittäin suotavaa. Jos et halua kommentoida julkisesti, niin minut saa kiinni myös sähköpostitse samakuu@gmail.com.


 
 

Mistä tulee nimi Samakuu?

 
Nimi Samakuu sai alkunsa jo vuosia ennen blogini perustamista perheemme lomamatkalla Roomassa. Kävimme viikon ajan joka ilta kävelyretkellä kaupungissa tarkkailemassa kuuta ja sen kasvamista. Suomeen palattuamme teki mieli jatkaa perinnettä. Olihan kuu se sama kuu, kuin Italiassakin.

Kun päätin perustaa blogin, ajatus kiehtoi minua edelleen. Sama kuu. Kaikki maailman ihmiset saman kuun alla. Isäni ehdotti, että kirjoittaisin sanat yhteen. Kuulostaisi "arvoituksellisemmalta". Aluksi nauroin ehdotukselle, mutta hetken mietinnän jälkeen se ei tuntunutkaan enää pöllömmältä. Ja tadaa - blogini nimi oli valmis!
Kuka blogia kirjoittaa?
 
Blogia ylläpitää pian viisitoistavuotias pöytälaatikkokirjailija, joka tottelee niin nimeä Samakuu, kuin Lindakin. Hän on pienestä pitäen ollut intohimoinen kirjojen ystävä ja heti kirjoittamaan opittua, "Lindan tarinoiden" kokoaminen saattoi alkaa (tottakai se oli syvällistä ja markkinoille valmista tekstiä, olihan hän sentään seitsemänvuotias). Linda asuu Itä-Suomessa, minikaupungissa keskellä ei mitään. Harrastuksiin voivat lukeutua nykytanssi, baletti, kirjoittaminen, lukeminen sekä säännöllisen epäsäännöllisesti myös valokuvaus sekä videoiden kuvaaminen ja editointi. Hän kirjoittaa myös suhteellisen paljon lehtijuttuja esimerkiksi Nurmeksen paikallislehteen Ylä-Karjalaan ja nuortenlehti Curlyyn. Linda haaveilee salaa maailman parantamisesta (ja viljelee tämän vuoksi aivan liikaa sydänemojeita) ja eksyy usein ajatuksiinsa, joka saattaa ärsyttää kanssaeläjiä. Päivittäin hän uppoutuu kirjojen tai kirjoittamisen maailmaan niin, että kommunikoiminen tyypin kanssa on lähes mahdotonta. 

 

Antoisia hetkiä höpinöitteni parissa! <3

- Linda / Samakuu

4 kommenttia:

 1. Ihana kohta toi; tottakai se oli syvällistä ja markkinoille valmista tekstiä, olihan hän sentään seitsemänvuotias ! <3

  VastaaPoista
 2. Anonyymi5/10/15

  Ihastuttava tarina blogisi nimelle! :) Ja todella hieno nimihän se on, Samakuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään nimestä ja mulle on tärkeää, että sillä on joku merkitys. Kiva, että muutkin tykkää. :-) <3

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina ja siksi pyrinkin vastaamaan kaikkiin. :)