torstai 23. lokakuuta 2014

Sulkasatoa

Ensinnäkin haluaisin tehdä selväksi yhden asian. TE OLETTE PARHAITA. Te kaikki, jotka olette pysyneet blogini jäseninä ja jaksaneet aina vain käydä kurkkaamassa, että joko se Samakuu olisi postaillut. Jaksaneet aina vaan, PIIIIIIIIIIITKÄSTÄ postailutauostani huolimatta. Ette ehkä usko tätä, mutta viiden viikon ajan meinasin painaa "julkaise" nappia AINAKIN KYMMENEN KERTAA, mutta en uskaltanut. Aina vain pyyhin ja kirjoitin uudestaan. Ja meinasin julkaista. Ja pyyhin ja kirjoitin uudestaan. Ajattelinkin, että olisi ehkä reilua tulla kertomaan teille, mikä maksaa.

Ensinnäkin, minun vanhempani erosivat ja äiti muutti uuteen paikkaan. Minulla on ollut koejakso. Olen liittynyt Mediatiimiin, joka julkaisee paikallislehteemme kerran kuussa yhden Nuorten sivun. Ensimmäinen sivu julkaistiin tänään (siinä oli meidän esittelymme, Duudsoneiden HP:n haastattelu ja gallup). Olin koko syyslomaviikon reissussa (Koti-Joensuu-Helsinki-Lahti-Koti). Olin syyslomaa edeltävänä viikonloppuna iskän kanssa Kuopion Ikeassa. Ennen sitä äitin kanssa Ikeassa. Olen nukkunut vain vajaat kahdeksan tuntia joka yö (ikäiseni unisuositus 9-10 tuntia yössä, kröhöm). Viikonloput ovat olleet täynnä häslinkiä (sukulaisia, remonttia, reissaammista...). Meidän luokka on koulun kamalin, ja sen takia meille järjestettiin muun muassa ylimääräinen vanhempain-ilta. Kirjoitin arvostelun Haloo Helsingin uudesta levystä heti kun se ilmestyi, mutten julkaissut sitä. Minulla alkoi eilen SULKASADON ILMAINEN  NETTIKIRJOITUSKURSSI. 

Jos et tiedä, mikä on Sulkasato ja olet 9-17 vuotias, ole nyt tarkkana, täältä tulee inffoa.

Tietoa sulkasadostaSulkasato on Nuoren Voiman Liiton verkkokirjoittajakoulu, joka tarjoaa 9-17-vuotiaille maksutonta opetusta koko maahan. Ohjaajina toimivat kirjailijat ja sanataideopettajat. Opetus tapahtuu kokonaan verkossa.
Kurssit koostuvat viikoittaisista kirjoitustehtävistä, ohjaajien henkilökohtaisista palautteista ja yleisestä keskustelusta. Yksi kurssi kestää viisi viikkoa ja ryhmään otetaan noin 20 oppilasta.
Lasten ja nuorten verkkokirjoittajakoulu Sulkasatoa ovat tukeneet Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Suomen Kulttuurirahasto. - www.sulkasato.fi
Olin haikaillut tälläiselle kurssille pääsystä jo pitkään, ja kun Sulkasadon nettisivuilta bongasin tämän kurssin, olin haljeta riemusta. Toisin sanoen, hain kurssille jo kauan sitten. Ja koska kursseille on aina enemmän hakijoita kuin mukaan mahtuu, yksi henkilö saa osallistua lukukauden aikana ainoastaan yhdelle kurssille. Vaikka käytinkin jo oman kurssini, voin ilmoitella tulevista kursseista myös täällä blogissani, sillä tiedän etteivät monet tiedä koko sivustosta. 

Minun kurssini nimi on Suuntana tarina maailma.
Kurssilla kuljemme polun toiseen todellisuuteen. Askel askeleelta teemme havaintoja ympäristöstä, seuraamme sattumuksia ja etsimme seikkailuja. Viiden viikon aikana tarinamme ehtii käännekohtaan ja ehkä palaamme lähtöpaikkaan? Kurssin tehtävät toimivat pelin tavoin virikkeinä kirjoittamiselle. - www.sulkasato.fi
Ensimmäisenä tehtävänä meillä oli kirjoittaa tarinamme päähenkilöstä. Kurssi vaikuttaa mielenkiintoiselta ja varmasti jaan sen luomuksia myös teidän kanssanne, mutten vielä. Haluan ensin itsekkin tietää, mitä tästä tulee. 

Mukavaa torstai-iltaa! Lukekaa! Kirjoittakaa! Hengittäkää!

PS. Tähtiin kirjoitettu virhe on iiiiihana kirja <3


9 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tuo voisi kyllä olla kiva ja hyödyllinen kurssi! Anteeksi kun en ole vieläkään ehtinyt antaa palautetta siitä tarinasta... :/ On vain niin kiireistä lukiossa ettei edes konetta kerkeä avata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssi vaikuttaa kivalta, mutta valitettavasti tämä kurssi jota minä käyn on jo täynnä. Mutta sinne vain Sulkasadon sivuille odottelemaan uusia kursseja! :)
   Äläkä ota stressiä siitä palautteesta! Tiedän, että tämä aika on monilla kiireistä, kuten myös minulla. Palautteen ehtii kirjoittaa myöhemminkin, eikä sitä ole pakko kirjoittaa ollenkaan jos ei ehdi tai jaksa. ;)

   Poista
  2. Niin, haluan sitten kun annan palautetta niin kunnolla keskittyä tekstiisi enkä vain kirjoittaa "tosi kiva" :D Rakentavan palautteen saaminen on aina tärkeää!

   Poista
  3. Ja hei, menin vähän tutkimaan noita sulkasadon sivuja ja heräsi muutama kysymys, jos ehkä osaisit vastailla :D Sivuilla sanotaan että voi osallistua yhdelle kurssille / lukukausi. Tarkoittaako tämä "lukukausi" siis syyslukukautta ja kevätlukukautta niin kuin koulussa? Ja kun se on tarkoittu korkeintaan 17-vuotiaille niin entä kun täytän vuonna 2015 syyskuussa 18, niin pystynkö vielä osallistumaan syksyn 2015 kursseille jos ilmoittaudun niille ennen syntymäpäivääni?:D

   Ja olisi tosi kivaa jos kertoisit sen kurssin (jolla olet) etenemisestä ja julkaisisit niitä tekstejä joita siellä kirjoittelet! :D

   Poista
  4. Minä ainakin ymmärsin, että lukukausi tarkoittaa syys- ja kevätlukukautta, kuten kouluissakin. Ja luulen kyllä, että pystyt osallistumaan syksyn kursseille, vaikka täytätkin syyskuussa 18. Hakemuksessa sitäpaitsi kysytään syntymävuotta, eikä tarkkaa päivämäärää. :)

   Mutta koska vastaukseni ovat vain arvailuja, ei niihin kannata ehkä sokeasti uskoa. :D Voisinkin itseasiassa laittaa kurssimme vetäjälle, joka on myös Sulkasadon koulutussihteeri, sähköpostitse kysymyksesi, jos hän sitten vastailisi niihin vähän luotettavammin. :)

   Poista
  5. Hei, MyloWvey! Lähetin kysymyksesi Laura Laitiselle (Sulkasadon koulutussihteeri ja kurssini vetäjä) ja hän vastasi näin:

   "Olemme tosiaan sopineet, että osallistua voi yhdelle kurssille syksyllä ja toiselle keväällä. Ikäraja on sellainen, että jos kurssin alkaessa on 17-vuotias, voi hyvin osallistua!"

   Poista
 3. Voin niin lämpimästi suositella noita kursseja! Siistiä, että oot lähtenyt mukaan, kannattaa ottaa kaikki ilo irti palautteista ja keskusteluista!
  Silloin kun ikä itsellä oli vielä sallituissa puitteissa, kävin varmaan joka vuosi noilla kursseilla, milloin mistäkin aiheesta. Blogini ihan ensimmäisenä julkaistu runo taitaa olla juuri Sulkasadon runokurssin satoa - sieltä kai se kipinä on lähtenyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, minusta on hienoa että tuollasia kursseja järjestetään, ja vielä ilmaiseksi! On ihanaa, kuinka nuoria kannustetaan kirjoittamaan ja tuetaan sitä tuollaisten kurssien avulla! :) Aion ehdottomasti osallistua muillekkin kursseilla!

   Ja täytyypä käydä lukaisemassa se runo. :)

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina ja siksi pyrinkin vastaamaan kaikkiin. :)